Insula Corfu este o bijuterie a Mării Ionice, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și istoria sa bogată. Iată o descriere succintă a insulei și a principalelor sale 10 atracții turistice:

  1. Corfu, cunoscută și sub numele de Kerkyra, este cea mai nordică insulă grecească din Marea Ionică. Este renumită pentru plajele sale magnifice, golfurile pitorești și vegetația luxuriantă.

  2. Orașul Corfu, capitala insulei, este o destinație cheie pentru turiști. Centrul istoric al orașului, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este plin de străzi înguste, clădiri venetiene și influențe britanice. Vizitați fortăreața veche și Palatul Achillion pentru a vă bucura de priveliști panoramice și de arhitectură impresionantă.

  3. Paleokastritsa este una dintre cele mai frumoase zone din Corfu. Aici veți găsi golfuri ascunse, plaje de nisip fin și apă cristalină. Un loc perfect pentru snorkeling, scufundări și plimbări cu barca.

  4. Canalul d’Amour, situat în nord-vestul insulei, este un loc unic și fermecător. Stâncile de calcar create de eroziunea marină au format numeroase golfuri și arce naturale. Se spune că cei care înoată prin canal vor găsi dragostea adevărată.

  5. Achilleion Palace, construit în stil neoclasic, este un alt punct de atracție major pe insulă. Palatul a fost casa de vacanță a Împărătesei Elisabeta a Austriei și este celebru pentru grădinile sale luxuriante și statuia lui Achille din curte.

  6. Dassia și Ipsos sunt două stațiuni populare de pe coasta estică a insulei. Aici veți găsi plaje cu nisip fin, ape limpezi și o gamă variată de restaurante, baruri și cluburi de noapte.

  7. Canalul Corfu, care separă insula principală de Albania, este o atracție în sine. Aici puteți face o croazieră de o zi sau puteți închiria o barcă pentru a explora golfurile ascunse și plajele izolate.

  8. Pădurea de măslini din sudul insulei Corfu este una dintre cele mai mari și mai vechi păduri de măslini din Europa. Vizitatorii pot explora peisajele idilice și pot afla mai multe despre procesul de producție a uleiului de măsline.

  9. Vechile sate tradiționale grecești, cum ar fi Pelekas și Lakones, oferă o perspectivă autentică asupra vieții locale și a culturii tradiționale. Puteți explora străduțele înguste, puteți vizita tavernele locale și puteți admira priveliștile panoramice.

  10. Festivalurile și evenimentele locale, precum Festivalul de la Corfu, reprezintă o modalitate minunată de a experimenta cultura insulei. Muzica, dansul, mâncarea tradițională și spectacolele de artificii vor face din călătoria dumneavoastră o experiență memorabilă.

Insula Corfu este o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de peisaje impresionante, istorie bogată și ospitalitate grecească autentică.

what’s popular in Corfu

Paleokastritsa-Corfu - Paleokastritsa este o destinație deosebită situată pe coasta de nord-vest a insulei Corfu. Este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru combinația uluitoare de munți, plaje idilice și apă cristalină

Paleokastritsa

 Corfu

Paleokastritsa este o destinație deosebită situată pe coasta de nord-vest a insulei Corfu. Este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru combinația uluitoare de munți, plaje idilice și apă cristalină.

Read more

Croaziera Paxos Antipaxos Blue Caves din Corfu

Croaziere

Pesterile Albastre

Excursii cu barca și vizitarea peșterilor: O experiență de neratat în Paleokastritsa este o excursie cu barca pentru a explora peșterile și golfurile ascunse din zonă. Puteți închiria o barcă sau puteți participa la o croazieră organizată.

Read more

Cu barca in insula Corfu prin HelloTrip

Calatorii  in jurul insulei Corfu

Descoperă insula Corfu cu barca

Înconjurați de apele cristaline ale Mării Ionice, o călătorie cu barca în jurul insulei Corfu vă va purta într-o aventură captivantă. Descoperiți plaje ascunse, peisaje spectaculoase și insule pitorești în timp ce vă bucurați de briza marină și de priveliști uimitoare. Fie că alegeți o croazieră de o zi sau o excursie mai lungă, această experiență nautică vă va oferi amintiri de neuitat și vă va permite să explorați frumusețea coastelor și a mărilor din jurul insulei Corfu.

Mănăstirea Paleokastritsa, insula Corfu

Mănăstirea Paleokastritsa

Un sanctuar al liniștii și spiritualității

Mănăstirea Paleokastritsa este un loc sacru încărcat de istorie și spiritualitate în inima Paleokastritsa. Amplasată pe o colină înconjurată de verdeață, mănăstirea emană o liniște și o atmosferă lăsând vizitatorii cufundați în contemplare. Cu arhitectura sa tradițională și vederi panoramice uimitoare asupra mării și a înconjurătorilor, Mănăstirea Paleokastritsa oferă o experiență autentică și o incursiune în spiritualitatea grecească.

Corfu tourist reviews

Lectus arcu bibendum atms varius pharetra. Ideu nis nunc miles ipsum faucibus quis lorem eros. Lorem ipsum dolor sity amet.

Timothy O’Neil

Recent Tourist

Lectus arcu bibendum atms varius pharetra. Ideu nis nunc miles ipsum faucibus quis lorem eros. Lorem ipsum dolor sity amet.

Paige Hardwicke

Recent Tourist

4.8

/ 5.0

Customer Reviews

Lectus arcu bibendum atms varius pharetra. Ideu nis nunc miles ipsum faucibus quis lorem eros. Lorem ipsum dolor sity amet.

Inez Ben Griffin

Recent Tourist

Lectus arcu bibendum atms varius pharetra. Ideu nis nunc miles ipsum faucibus quis lorem eros. Lorem ipsum dolor sity amet.

Jeppe C. Larsen

Recent Tourist