Itinerariu detaliat pentru un circuit de o zi pe insula Thasos cu mașina:

8:00 – Plecare din locația de cazare:

 • Porniți din locația de cazare și îndreptați-vă către portul Limenas.

8:30 – Vizitarea sitului arheologic Thasos:

 • Ajuns în Limenas, parcați mașina și vizitați situl arheologic al orașului antic Thasos. Explorați ruinele antice, cum ar fi teatrul și templele vechi, și admirați panorama asupra orașului și a portului.

10:00 – Drum către sudul insulei:

 • Continuați călătoria cu mașina spre sudul insulei. Pe drum, puteți opri într-unul dintre satele pitorești, cum ar fi Panagia sau Potamia, pentru a face o scurtă plimbare și pentru a admira arhitectura tradițională.

11:00 – Vizitarea Mănăstirii Panagia:

 • Ajunși în satul Panagia, vizitați Mănăstirea Panagia, o mănăstire impresionantă înconjurată de natură. Admirați frumusețea arhitecturii și a vederii panoramice. Puteți lua și o pauză pentru a vă bucura de liniște și de energie spirituală.

12:00 – Prânz într-o tavernă tradițională:

 • Conduceți către unul dintre satele locale sau plajele din apropiere pentru a lua prânzul într-o tavernă tradițională. Savurați specialitățile grecești autentice și bucurați-vă de atmosfera locală.

13:30 – Explorarea plajei Aliki:

 • Continuați călătoria spre partea de vest a insulei și opriți-vă la plaja Aliki. Această plajă impresionantă vă va încânta cu apele limpezi și cu peisajul natural spectaculos. Relaxați-vă pe nisipul fin, faceți o baie în mare și bucurați-vă de soare.

15:30 – Vizitarea satului Theologos:

 • Continuați călătoria către satul pitoresc Theologos. Aici puteți explora străzile înguste și casele tradiționale, și puteți vizita biserica din centrul satului. Acesta este un loc minunat pentru a vă bucura de autenticitatea și farmecul rural al insulei Thasos.

17:00 – Plimbare în Limenas:

 • Întoarceți-vă în Limenas și plimbați-vă prin portul pitoresc. Exploreazăți magazinele locale, admirați ambarcațiunile și bucurați-vă de atmosfera vibrantă a orașului. Nu uitați să opriți pentru a savura o băutură răcoritoare într-una dintre terasele de pe mal.

19:00 – Cină într-un restaurant cu vedere la port:

 • Alegeți unul dintre restaurantele de pe malul mării și savurați o cină delicioasă cu vedere la portul Limenas. Bucurați-vă de preparatele grecești autentice și de atmosfera romantică a serii.Iată trei restaurante recomandate în Limenas, unde puteți lua cina și bucurați-vă de gastronomia locală:
  1.  Taverna “Kostis” – Această tavernă tradițională din centrul orașului Limenas servește preparate grecești autentice. Aici veți găsi o varietate de feluri de mâncare, inclusiv specialități pe bază de pește și fructe de mare proaspete. Atmosfera primitoare și muzica grecească vă vor oferi o experiență autentică.
  2. Restaurantul “Dyonisos” – Amplasat într-o zonă pitorească din Limenas, acest restaurant cu vedere la mare oferă preparate rafinate din bucătăria grecească și mediteraneană. Meniul lor variază de la preparate pe bază de pește și fructe de mare la preparate de carne și opțiuni vegetariene. Serviciul atent și atmosfera plăcută completează experiența culinară.
  3. Taverna “Ammos” – Situată pe malul mării, această tavernă cu o terasă fermecătoare vă oferă o priveliște impresionantă asupra golfului Limenas. Aici puteți savura preparate tradiționale grecești, cum ar fi mezze-uri, pește proaspăt și fructe de mare. Ambianța relaxată și briza mării creează un cadru plăcut pentru o cină romantică.

20:30 – Întoarcere la locația de cazare:

 • Încheiați ziua minunată în Thasos și întoarceți-vă la locația de cazare pentru a vă relaxa și a vă reaminti aventurile trăite pe insulă.

Asigurați-vă că verificați în prealabil condițiile și restricțiile rutiere și că respectați regulile de conducere. Programul poate fi adaptat în funcție de preferințele și interesele dumneavoastră. Bucurați-vă de descoperirea frumuseții și a farmecului insulei Thasos în timpul acestei călătorii de o zi cu mașina!